AMD: 'Ontwikkelaars willen geen DirectX meer'

Hoofd van AMD's developer relations team Richard Huddy heeft gezegd dat DirectX, een programmeeromgeving die games programmeren enigszins vereenvoudigt, niet meer van deze tijd is. DirectX wordt gebruikt om makkelijker te kunnen communiceren met videokaarten in een console of PC.

Maar volgens de AMD-man is DirectX achterhaald. DirectX wordt veel toegepast in consolegames, waardoor er altijd gewerkt wordt met ervaring gebaseerd op één soort of type videokaart. Volgens Huddy zijn echter de hedendaagse (PC-)videokaarten in staat om alle console-tegenhangers met gemak weg te blazen, maar dit gebeurt niet omdat door DirectX niet alle mogelijkheden van de betere videokaart benut (kunnen) worden.

Huddy had liever gezien dat ontwikkelaars direct toegang krijgen tot de hardware, zodat ze hun talenten beter kunnen toepassen. Echter, DirectX maakt het veelal makkelijker om te kunnen coderen voor games, dus hoe snel DirectX de mogelijkheid biedt om met krachtigere videokaarten te werken is onbekend.