Pokémon-games populair in Nederland

Ruim vijftien jaar na de eerste Pokémon-game zijn de spellen uit de serie nog altijd enorm populair. De twee nieuwste delen, Pokémon Black en Pokémon White, hebben de eerste twee plaatsen in de top tien van de Nederlandse verkooplijst veroverd. Hiermee weet het rollenspel het Nederlandse schietspel Killzone 3 voor de PlayStation 3 achter zich te houden.

Sterk vertegenwoordigd in de verkooplijst van marktonderzoeksbureau GfK is het actievolle rollenspel Dragon Age 2. Deze game is in de lijst te vinden met de Xbox 360-, Playstation 3- en PC-versie. Opmerkelijk is dat juist de PC-versie de bestverkopende versie is.

Een andere nieuwkomer is te vinden op de achtste plaats. De grote online game Rift voor de pc wordt veelal gezien als een slapende reus. De online game van game-uitgever Ubisoft zou de potentie hebben lang te blijven bestaan.

Door alle nieuwkomers heeft het schietspel Bulletstorm het veld moeten ruimen. Ook de action-adventuregame Donkey Kong Country Returns heeft klappen moeten incasseren. De Nintendo Wii-game staat nu op de tiende plaats en dreigt volgende week zijn plaats in de top tien te verliezen na vijftien weken in de lijst te hebben gestaan.

01. Pokemon White (Nintendo DS)
02. Pokemon Black (Nintendo DS)
03. Killzone 3 (PlayStation 3)
04. Dragon Age 2 (PC)
05. Just Dance 2 (Nintendo Wii)
06. Dragon Age 2 (Xbox 360)
07. Call of Duty: Black Ops (PlayStation 3)
08. Rift (PC)
09. Dragon Age 2 (PlayStation 3)
10. Donkey Kong Country Returns (Nintendo Wii)