Betere herspeelbaarheid Batman: Arkham City

Rocksteady heeft ons een tijdje geleden verteld dat er geen multiplayer in Batman: Arkham City zal zitten, een beslissing die over het algemeen positieve reacties op FOK!Games oogste. Rocksteady geeft aan waarom: de studio wil niet het team opsplitsen om beide modi beschikbaar te maken.

Aangezien het een singleplayer-game wordt zijn er vanzelfsprekend zorgen over de herspeelbaarheid. Marketing manager Dax Ginn van Rocksteady: "Op dat gebied zullen we binnenkort nieuwe aankondigingen maken die dat probleem oplossen. Ik vind overigens niet dat het een probleem is, we hebben een goed gevulde game. Daarnaast wilden we geen multiplayer, omdat dat zou betekenen dat we de studio moesten opsplitsen, met een team dat werkt aan een singleplayer en de ander aan een multiplayer deel. Ik denk dat dat zou resulteren in twee middelmatige games in plaats van één geweldige game."

Volgens Dax is de grootste uitdaging het vullen ervan. Dit om "ervoor te zorgen dat er genoeg verhaal in zit en dat het niet aanvoelde als één grote wereld, met niets te doen. Dat is waarschijnlijk onze grootste angst. Een wereld maken die vijf keer groter is dan Arkham Asylum, is een gigantische technische en creatieve uitdaging voor ons, maar toen we de beslissing namen zijn we constant bezig geweest om overal in Arkham City wat te beleven te hebben. Daarbovenop bouwen we missies en maken we gameplay die goed aansluiten op deze wereld, zodat er nooit een moment is waarop je zomaar een zijmissie doet die niets met het hoofdverhaal te maken heeft."