Angry Birds-makers willen consolegames maken

De Finse gamestudio Rovio heeft zijn ambitie geuit om games te maken voor spelcomputers als de Xbox 360 en Playstation 3. Het bedrijf heeft Petri Järvilehto aangenomen als hoofd van de bijbehorende bedrijfstak. De iPhone-hit Angry Birds is door Rovio ook uitgebracht voor de iPad, PSP, Android, pc en Mac.

Järvilehto richtte eerder Remedy Entertainment op. Deze Finse gamestudio is verantwoordelijk voor het horroravontuur Alan Wake voor de Xbox 360 en het actiespel Max Payne, dat voor het eerst 'bullettime' introduceerde in 2001.

"Angry Birds is een van de snelst groeiende gameseries ter wereld op dit moment", vertelt Järvilehto. "We staan nog maar aan het begin. Op de spelcomputer kunnen we nieuwe game-ervaringen tot leven roepen."

Het is niet bekend wat Rovio precies met de Angry Birds-serie wil gaan doen. Rond de film Rio worden personages uit die film in het Angry Birds-spel gestopt. Daarnaast zou er een animatieserie in productie zijn rond de strijd tussen de vogels en de eieren stelende biggetjes.