Grote Nintendo-games komen pas later naar 3DS

Grote gameseries van Nintendo komen op z'n vroegst half juni in de winkel te liggen voor de Nintendo 3DS. The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Mario Kart en Kid Icarus Uprising verschijnen pas na de E3-beurs, die van 7 tot 9 juni plaatsvindt in Los Angeles. Dat laat een woordvoerder van Nintendo weten tegenover MTV.

Wanneer de Nintendo 3DS op 25 maart in de winkel ligt, heeft Nintendo naar verluidt slechts drie games klaarliggen. De vrij onbekende actiegame Steel Diver, dierenverzorgingsgame Nintendogs & Cats en het vliegspel Pilotwings Resort verschijnen voor de 3D-spelcomputer. Of deze spellen ook vanaf de releasedag te koop zijn of misschien een of twee weken later uitkomen, is niet bekend.

In de eerste paar maanden na de lancering van de nieuwe spelcomputer moeten dertig games uitkomen. Op de dag dat de Nintendo 3DS in de winkel ligt, liggen volgens Amerikaanse media slechts negen games in de winkel.

De gamegigant ziet de inbreng van andere uitgevers, waaronder Ubisoft met Splinter Cell en Electronic Arts met De Sims 3, als een belangrijk onderdeel van de lancering. Woensdag maakte Nintendo bekend dat de vechtgame Super Street Fighter IV 3D van Capcom door Nintendo wordt gedistribueerd.