Cityville grootste Facebookgame ooit

Meer dan 82,4 miljoen bezoekers van het sociale netwerk Facebook hebben in december het spel Cityville gespeeld. Hierdoor is het managementspel het spel met de hoogste maandcijfers. Het vorige record stond op naam van Farmville, eveneens van game-uitgever Zynga.

Cityville, een spel waarin de speler een stad moet onderhouden, werd begin december gelanceerd. Ondanks het nieuwe record lijkt het succes van het spel niet blijvend. Binnen een paar dagen trok het spel zo'n 75 miljoen spelers, maar tegen het eind van de maand waren dat dagelijks nog maar 16,8 miljoen spelers. Farmville trekt dagelijks nog altijd tussen de 25 en dertig miljoen spelers, schrijft de website Inside Social Games.

Met de groeiende populariteit van sociale netwerken groeit ook de markt voor dergelijke games. Volgens de makers liggen de toegankelijkheid en de mogelijkheid om samen te werken met vrienden ten grondslag aan het succes van spellen als Farmville en Cityville.

Ondanks dat dergelijke games gratis gespeeld kunnen worden, wordt er flink geld verdiend. Zo zou uitgever Zynga met Farmville en Cityville meer geld binnenhalen dan Electronic Arts, de uitgever van de racegame Need for Speed: Hot Pursuit en de schietspellen Medal of Honor en Battlefield Bad Company 2. Zynga verdient namelijk geld met de verkoop van virtuele goederen. Consumenten kunnen bijvoorbeeld voor een euro virtueel mest kopen om het land rond hun boerderij in Farmville vruchtbaarder te maken.


Submitter:  Bron: Novum