Super Meat Boy niet naar Nintendo Wii

Het downloadbare behendigheidsspel Super Meat Boy verschijnt niet op de Nintendo Wii. Volgens de ontwikkelaars is het onmogelijk om een volwaardige game te leveren onder de voorwaarden die Nintendo stelt. Daarnaast zien uitgevers niets in het plan de game op disc uit te brengen. Dat heeft een woordvoerder van gamestudio Team Meat gezegd in een gesprek met de Amerikaanse gameweblog Kotaku.

In de online winkel van de Nintendo Wii kunnen geen al te grote games worden aangeboden. Nintendo hanteert een grens van veertig megabyte, maar Super Meat Boy is tien megabyte groter. "Het ligt vooral aan de muziek," verklaart de woordvoerder. "Het einde van de game heeft muziek nodig, anders heeft het helemaal geen impact."

Voor een uitgave op disc staat Team Meat er ook niet goed voor. Uitgevers staan niet te springen om games voor de Nintendo Wii uit te geven. Volgens hen verkopen alleen de spellen van Nintendo zelf goed op de bewegingsgevoelige spelcomputer.

Super Meat Boy is positief ontvangen, vooral vanwege de moeilijkheidsgraad. Super Meat Boy vereist snelle handelingen en perfect uitgevoerde sprongen om het einde van een spelwereld vol gevaren te behalen. De game is op dit moment beschikbaar voor de Xbox 360 en de pc.


(Foto: Novum)