Een nieuwe Assassin's Creed in 2011

Assassin's Creed: Brotherhood ligt net in de winkel, maar Ubisoft laat al weten dat er volgend jaar weer een nieuw deel in de reeks uit zal komen. De baas van de Europese marketing-afdeling, Geoffroy Sardin, geeft dit aan in een interview. Of het weer een verder verloop is van het verhaal van Ezio of dat we nu weer verdergaan met Assassin's Creed III wilde hij niet zeggen.

Assassin's Creed: Brotherhood doet het ondertussen erg goed, want in de week van de release is het meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan. Tot op heden zijn er meer dan twintig miljoen exemplaren van de gehele serie over de toonbank gegaan. Hierdoor is het de beste franchise voor Ubisoft op het moment.

We hoeven niet bang te zijn dat de reeks erg snel ten einde zal komen, al wil de uitgever niet ieder jaar een nieuw deel uitbrengen. Volgens Ubisoft moet er soms even afstand genomen worden om weer tot iets creatiefs en vernieuwends te komen. Die pauze hebben ze nu nog niet genomen, dus in 2011 mogen we waarschijnlijk weer een Animus gebruiken.

Assassin's Creed: Brotherhood