Competitie noemt Gran Turismo saai en 'steriel'

De nieuwe racegame Gran Turismo 5 is steriel en saai. Dat beweren concurrerende uitgevers Electronic Arts en Codemasters op de website van het Britse magazine CVG. Waar Gran Turismo 5 een racesimulatie moet zijn, is EA's nieuwe racegame Need for Speed: Hot Pursuit meer gericht op actie. Daarnaast komt de uitgever volgend jaar met Need for Speed: Shift 2, een directe concurrent voor Gran Turismo 5.

"Zij hebben een steriele game gemaakt waarin het verzamelen van auto's centraal staat. Dat is alles wat je doet. We denken met Need For Speed: Shift 2 een andere ervaring te kunnen bieden," aldus een woordvoerder tegenover CVG. Op welke manier de uitgever dit denkt te bereiken, werd niet gezegd. Ook concurrent Codemasters, bekend van onder andere de racegames F1 2010 en de Colin McRae Dirt-serie, is ook niet echt te spreken over de nieuwe racegame van Sony. Hoewel de Britse uitgever het spel ziet als een 'technologisch hoogstandje' geven ze tegenover CVG aan de actie saai te vinden.

Gran Turismo 5 is sinds 24 november beschikbaar voor de PlayStation 3. Het racespel is over een periode van vijf jaar meerdere keren uitgesteld omdat de ontwikkelaars nog niet tevreden waren over de game.