Monty Python game in de maak

Zattikka heeft aangekondigd dat ze al bezig zijn met het gebruiken van de verworven rechten om Monty Python-games te gaan ontwikkelen. In eerste instantie zal het spel alleen op Facebook te spelen zijn, maar uiteindelijk zal het ook op het web gespeeld kunnen worden. Zattikka zelf zegt

"dat het spel een hommage zal zijn aan alle types, settings, sketches en komische benaderingen die Monty Python tot een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt."

Tim Chaney, CEO bij Zattikka, liet weten dat het bedrijf van plan is om Monty Python, dat al twintig jaar geen nieuw materiaal heeft uitgebracht, als het ware over te brengen naar de 21e eeuw, om zowel de oude als de nieuwe fans een unieke belevenis te bezorgen.

"Vergeet Web 2.0, dit is Python twee punt één driekwart."

De Pythons zelf hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het spel, vooral Terry Gilliam. Doordat de mannen als het ware over de schouders van de ontwikkelaars meekeken, werd het team geïnspireerd om een spel te ontwikkelen dat aan de hoge standaarden kan voldoen die de Pythons met hun films hebben gesteld.

Meer details over het spel zullen begin december prijsgegeven worden door Zattikka. Eerdere spellen van hun hand zijn Finger Frenzy, Phantom Mansion-Red en Mr. Bean: Out of Control, voor iPhone en iPad.

monty python