Microsoft boekt winst

Nintendo liet gisteren weten wat hun cijfers waren, Microsoft deed dat vandaag. Alhoewel Microsoft de cijfers van een kwartaal bekendmaakt zien deze er wel rooskleuriger uit dan die van Nintendo. Microsoft heeft het kwartaal afgesloten met een omzet van $16,2 miljard, 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het netto bedrag komt op $5.4 miljard, een stijging van 59% in vergelijking met 2009. De Entertainment en Devices Division waaronder ook de Xbox 360 valt kwam uit op $1,8 miljard, een stijging ten opzichte van de $1,4 miljard die ze vorig jaar zagen in dezelfde periode. De divisie heeft een winst gedraaid van $382 miljoen voor deze periode, een stijging van 46%.

De Xbox 360 zijn verkopen zijn gestegen met 38% tot een bedrag van $2,8 miljoen. Halo: Reach bracht de eerste zestien dagen zo'n $350 miljoen in het laadje. Financiële baas Peter Klein geeft aan blij te zijn dat Microsoft winst kan maken en de kosten kan drukken, daarnaast was het een bijzonder kwartaal.

Microsoft heeft zijn Xbox 360 cijfers van dit kwartaal natuurlijk ook te danken aan de release van Halo: Reach en de Xbox 360 Slim.