[Gerucht] EA heeft al $300 miljoen gespendeerd aan The Old Republic

Een anonieme ontwikkelaar genaamd EA Louse heeft een blog online gezet met twee opmerkelijke geruchten. Louse geeft aan lid te zijn van het Warhammer Online team van Mythic en dat EA binnenkort een ontslagronde gaat houden en dat ze al meer dan $300.000.000 hebben gespendeerd aan de Star Wars MMO, The Old Republic.

De blog gaat voornamelijk over waarom de Warhammer MMORPG gefaald heeft maar de schrijver noemt ook wat andere dingen. Zo zou EA in november een nieuwe ontslagronde gaan houden waaronder deze ontwikkelaar ook zou zitten. De blogger heeft wel wat details en geeft zelfs aan dat Mark Jacobs, mede-oprichter van Mythic, niet zelf met ontslag is gegaan maar gewoon is ontslagen.

Later in de blog geeft hij aan dat er al meer dan $300.000.000 gespendeerd is aan de MMORPG Star Wars: The Old Republic, dit is meer dan de film Avatar waarschijnlijk gekost heeft.  Daarnaast geeft de blogger aan dat Bioware zich meer concentreert op de omgevingen en het uiterlijk dan op de gameplay. Maar volgens de blogger is het team nog het trotst op het geluid en kunnen we een installatie van rond de 20gb verwachten.

Dat het spel veel kost was al bekend, EA heeft zelf al toegegeven eerder dat het spel meer kost dan enig ander spel. Of de blogger de waarheid spreekt zullen we nog even moeten afwachten. Lees de blog hier in zijn geheel.

SW