Windows Phone 7 eind deze maand op de markt

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Europa vanaf 21 oktober 2010 aan de slag kan gaan met hun nieuwe besturingssystemen voor de mobiele telefoonmarkt. Noord-Amerika komt later aan de beurt.

Deze plannen heeft het bedrijf achter de PC en de Xbox (360) vandaag bekend gemaakt op twee presentaties, in zowel Londen en New York. Opmerkelijk aan dit systeem is de Xbox LIVE-integratie, zoals al eerder in Barcelona was gemeld.

Electronic Arts heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan te geven dit besturingssysteem te ondersteunen met enkele games, waaronder speciale versies van De Sims, Need for Speed: Undercover en Tetris.

Windows Phone 7 Series zal beschikbaar zijn op Samsung-, LG- en HTC-smarttelefoons en ondersteunt tevens Microsoft's Zune-muziekservice, Xbox LIVE Marketplace en Microsoft Office.

De officiële introductie van het besturingssysteem vindt plaats rond april 2011. Tot deze tijd zullen toestellen die in Nederland beschikbaar zijn, niet beschikken over een Nederlandse taalversie, beperkte toegang tot de Marketplace en ook zal Xbox LIVE-connectie nog niet mogelijk zijn.


Foto eigendom van Engadget.