Medal Of Honor Dev: "Try before you judge us"

De developer van Medal Of Honor - Danger Close Games - heeft gamers verzocht het spel te spelen voordat ze hun mening klaar hebben. Er is de laatste tijd veel controverse ontstaan over het spel, met name over het feit dat je als Taliban Amerikaanse soldaten kan vermoorden.

Enkele weken voor de release heeft EA in overleg met Danger Close besloten om de naam van de Amerikaanse tegenstander te veranderen naar Opposing Force in plaats van Taliban. Dit na klachten van veel Amerikaanse soldaten. Zij vonden het niet kunnen dat je als Taliban kan spelen en Amerikaanse soldaten kan doden.

"It's all a misunderstanding", geeft marketing director Craig Owens aan. Owens geeft aan dat hij denkt dat dit probleem in de toekomst zal verdwijnen als gamers steeds ouder worden, meer mensen met games zullen opgroeien en ze zullen zien dat games niet alleen voor 12-jarigen zijn.

"It's just one of those transition points, where people who don't play games still think they're just for 12-year-olds and they're just all fun and games and they could never really tell a story like a movie does."

Medal of Honor Tier 1 is het 14e deel in de Medal Of Honor-reeks. Je speelt hierin een soldaat in Afghanistan. Medal of Honor ligt op 14 oktober in de winkel. Het schietspel verschijnt voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.