Nintendo: 'Het ligt niet alleen aan piraterij'

Nintendo-baas Satoru Iwata heeft aangegeven dat slechte verkoopcijfers van Wii- en DS-software niet alleen aan piraterij te wijten zijn. 

Ondanks de vele rechtszaken die het bedrijf voert tegen verschillende aanbieders en fabrikanten van hard- en software om illegale games te spelen wijt de voormalig speelkaartenmaker de slechte verkoopcijfers ook aan te weinig consumenten die de Nintendoproducten aanschaffen. 

Iwata gaf tijdens een vraag-en-antwoordsessie naar aanleiding van de onthulling van de 3DS het volgende aan: "It is true there is always the influence of piracy, but it is important for us to increase the number of our consumers who are willing to shell out their money to purchase our products. So, we do not intend to think that slower sales are solely due to piracy."

Nintendo moet meer consumenten zien te bereiken die hun producten gaan kopen. Of dit een onthulling is van een mogelijk nieuwe strategie van Nintendo is hieruit nog niet te concluderen. Wel geeft het genoeg stof tot nadenken over de toekomst van het bedrijf.