Manipuleer de aarde in From Dust

Afgelopen E3 werd de game From Dust voor het eerst getoond. Van FOK!games hebben er nog weinig aandacht aan geschonken en dat is erg jammer want de game ziet er zeer interessant uit.

From Dust in een zogenaamde God-game. In de game speel je als het ware een God die het landschap kan vormen hoe hij dat wil. Je kunt de grond, water, lava en flora manipuleren door deze te creëren of juist weg te halen. Zo kun je bergen laten ontstaan maar ook rivieren laten stromen op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was.

Dit doe je natuurlijk allemaal niet voor niets. Je zult met deze tools stammen moeten proberen te helpen een nieuwe beschaving op te zetten. De game is vooral indrukwekkend te noemen omdat er verschillende engines werken om alles er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. De lava stroomt realistisch en maakt zo nieuw gesteente aan en rivieren zullen altijd de weg van minste weerstand zoeken om te naar beneden te stromen.

Er is een nieuwe video verschenen waarin de makers van de game meer uitleggen over de game. Deze kun je hieronder aanschouwen. From Dust zal in 2011 verschijnen via de digitale distributiesystemen op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.