Dev: "Medal of Honor houdt me 's nachts wakker"

Executive Producer Greg Goodrich ligt naar eigen zeggen wakker of de game wel respectabel omgaat met de mannen en vrouwen die momenteel in Afghanistan opereren. Dat zegt hij in een interview aan GameSutra. Goodrich zei dat ze zich druk maakten dat de game 'niets stoms deed'.

In het interview zegt Goodrich dat Medal of Honor net als Band of Brothers fictie is met een historische achtergrond. "We focusen op het verhaal van de soldaten, met de oorlog als het decor". Omdat deze oorlog nog gaande is, was het voor het ontwikkelteam een uitdaging om met respect om te gaan met de soldaten die daar momenteel vechten.

"Ik heb het niet tegen mensen verteld, maar ik lig er wel wakker van. Ik geloof echt dat het onze bedoeling is om deze soldaten te eren. Als spelers de game van begin tot einde spelen, en zien wat we met deze invalshoek hebben gedaan, dan zeggen ze: "Oh, nu begrijp ik het"."

Goodrich legt uit: "In Medal of Honor is authenticiteit en respect voor de soldaat altijd belangrijk geweest, maar er is nooit een politieke inslag of boodschap erin verwerkt." Uiteindelijk is het ontwikkelteam gezwicht voor de druk van buitenaf, aangezien ze kort na het interview besloten de naam Taliban te schrappen en er 'Opposing Force' van te maken. Dit was schijnbaar eveneens uit respect voor de soldaten.

Op twaalf oktober zullen we zien waarom Goodrich niet kon slapen. De game komt uit op Xbox 360, PS3 en PC.

MOH