Geen verhaal in Need For Speed: Hot Pursuit

Er zit geen verhaal in Need For Speed: Hot Pursuit. De hergeboorte van de populaire kat-en-muis racegame zal genoeg te bieden hebben voor de solospeler, maar volgens maker Criterion zonder diepgaand narratief. Criterion kan het weten, want in hun Burnout games zat ook niet veel verhaal.

"We vonden het niet echt nodig om een verhaal erin te stoppen." aldus Senior Producer Matt Webster tegenover VG247. "Als politie moet je carrière maken door een hogere rang te krijgen, en racers moeten de hoogste rang ooit bereiken." Gelukkig hebben we geen verhaal nodig om plezier te hebben in het ontwijken van spijkermatten.

Webster benadrukte dat er nog genoeg te doen is in de singleplayer. "De careermode zit vol met Events. Je hebt Races, Time trial, en Hot Pursuits. Als politie heb je Interceptors, Rapid Response en ook Hot Pursuits."

In plaats van het verhaal focust Criterion zijn aandacht op sociale gameplay en een gigantische speelwereld, waarvan wordt gezegd dat die vier keer zo groot is als Burnout Paradise. En dat is groot. Héél groot. Tegen het einde van de maand mogen we een demo verwachten, en een maand (medio/eind november) daarop komt de game uit.

NFS : HP