Heavy Rain: Move krijgt datum en demo

Deze week verschijnt de PlayStation Move in de winkels. Voor de nieuwe motion controller van Sony verschijnen natuurlijk nieuwe games maar ook nieuwe editie's van al bestaande games. Zo is nu bekend gemaakt dat de Move-editie van Heavy Rain snel zal verschijnen.

De Move-editie van Heavy Rain zal vanaf 8 oktober in de winkels liggen. Mensen die de game al thuis hebben liggen hoeven zich niet achtergesteld te voelen want vanaf 22 september zal er voor de originele game een patch verschijnen die spelen met de Move mogelijk maakt.

Samen met de release van de Move, deze week dus, zal er een demo voor Heavy Rain verschijnen waarmee mensen alvast kunnen testen of de game goed met de Move te besturen valt. In de demo zul je met Scott Shelby en Norman Jayden kunnen spelen in twee verschillende levels.

Heavy Rain verscheen eerder dit jaar op de PlayStation 3 en is volgens velen de start van een nieuwe genre. De game draait om de Origami Killer die kinderen ontvoert en aan ouders opdrachten geeft die bij voltooing kun kind kunnen redden. De game speelt en voelt aan als een film en legt de nadruk op een emotioneel verhaal.

Eerder kwam de maker van Heavy Rain, David Cage, in het nieuws met het bericht dat hij in de toekomst graag multiplatformgames wil gaan maken. Onze review van Heavy Rain is hier te lezen.

Heavy Rain