Een massa Mass Effect 2 feitjes

Bioware heeft zijn bijna onfeilbare reputatie hoog te houden, en om dat te waarborgen is het verzamelen van data van spelers erg belangrijk. Maak je geen zorgen, dit is allemaal volledig anoniem en niemand kan zien dat jij degene bent die uren naar die Asari in Afterlife hebt zitten staren. IGN somde de interessantste stats op.

Met de enorme hoeveelheid data die Bioware nu voor het eerst heeft verzameld komen ze tot wat interessante conclusies. Bijvoorbeeld dat de game het meeste als soldier werd gespeeld, meer dan alle andere klassen gecombineerd. De ontwikkelaars vinden dit belangrijk in hun keuzes voor Mass Effect 3. Moeten de andere klassen op de schop, of heeft het een andere reden?

Zo ook dat er in totaal 15% van al het dialoog wordt geskipped, waarvan meer op niet-belangrijke momenten en minder tegen het einde van de game. Het is daarnaast duidelijk geworden dat het importen van ME1 savegames een succes is gebleken; maar liefst 50% heeft dit gedaan.

De gemiddelde playthrough is ongeveer 33 uur. PC-gamers speelden gemiddeld een uurtje langer, terwijl Xbox 360-gamers meer loyalty-missies deden. Sterker nog, op de PC werd Miranda's missie veel vaker gedaan dan op Xbox, terwijl de console-gamers veel liever Grunt tevreden stelden.

Op PC blinkt men uit wat betreft toewijding. De helft heeft de game daadwerkelijk uitgespeeld en er zijn twee PC-spelers die dat maar liefst 28 keer hebben gedaan. Vier Xboxers hebben 23 keer de credits voorbij zien komen.

me2
De Soldier is meer gespeeld dan alle andere klassen samen.