Kinect snapt gebarentaal

Volgens het onlangs gepubliceerde patent dat Microsoft op de Kinect heeft, is de Kinect in staat om gebarentaal te lezen. Verder is de Kinect zo accuraat dat het ook zou kunnen liplezen en de afzonderlijke vingers en tenen van iemand's lichaam kan herkennen.

"Als een user niet in staat is om te praten, kan hij niet meedoen in voicechat. Hij zou misschien in staat zijn om input te kunnen typen, maar dit kan een arbeidsintensief en langzaam proces zijn voor iemand die vloeiend gebarentaal kan gebruiken. Met het huidige systeem zou hij gebarentaal-bewegingen kunnen maken, die dan via een display vertaald worden naar de andere users", aldus het patent.

Dat deze mogelijkheden op het patent staan is zeker geen garantie dat de Kinect bij de launch direct al features zal hebben die gebruik kunnen maken van gebarentaal of liplezen, maar dat de mogelijkheid er is geeft wel hoop voor de toekomst. Stel je voor, voortaan kunnen we onze middelvinger opsteken als we weer eens overhoop geknald worden in een FPS.

Kinect patent