Rare betreurt sluiting fan-site

Ontwikkelaar Rare heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar dat het bedrijf games ontwikkelde vele toppers gemaakt. Zo is het Britse bedrijf verantwoordelijk voor spellen als GoldenEye 007, Perfect Dark en Banjo & Kazooije op de Nintendo 64. Daarvoor maakte Rare de populaire platform-serie Donkey Kong Country op de Super Nintendo. Sinds de ontwikkelaar de overstap naar Microsoft maakte in 2002, krijgt het bedrijf vele kritieken van fans. MundoRare, al negen jaar een fan-site van fans van Rare, heeft zelfs besloten te stoppen.

De mannen van MundoRare wilden een documentaire openemen over de geschiedenis van Rare. Volgens MundoRare blies Rare de documentaire op het laatste moment af. MundoRare is niet blij met de gang van zaken bij Rare, omdat het bedrijf zo achteruit is gegaan sinds het games maakt voor Microsoft. Kinect Sports was de druppel die de emmer deed overlopen. Waarom de documentaire is afgeblazen door Rare is niet bekend, maar misschien heeft het te maken met de snoeiharde kritiek die MundoRare leverde.

"Erg jammer dat de documentaire niet door mocht gaan. Het heeft onze mening over Rare voorgoed veranderd en daarom we hebben besloten geen steun meer te geven aan Rare. Toch was het niet de enige reden waarom we met de site gestopt zijn", aldus MundoRare. Een andere reden voor de sluiting van de site zou wel eens kunnen zijn dat Rare een andere weg is ingeslagen dan men bij MundoRare gehoopt had.

Eerder schreef MundoRare op hun website: "Wij zijn erg teleurgesteld in Rare. De laatste games van het Britse bedrijf waren al niet al te best, maar Kinect Sports slaat nergens op. Het is bijzonder vreemd dat het beste idee van Rare voor Kinect een kopie is van een vier jaar oud spel van Nintendo. Dat terwijl Kinect best veel potentie heeft. Kinect Sports is niet alleen een slappe reactie op Nintendo, het druist in tegen alle interesses van onze site. De game is duidelijk gemaakt voor casual gamers en daar horen wij niet bij. Als dat de weg is die Rare wil inslaan dan gaan we daar niet in mee".

Rare heeft inmiddels gereageerd op het bericht dat MundoRare haar website sluit. "Iedereen bij ons vindt het erg jammer dat MundoRare ermee stopt. Wij waarderen hun steun die zij hebben gegeven in al die jaren. We wensen iedereen die betrokken was bij de site het beste toe". Rare wilde niet ingaan op de kritiek die MundoRare had op de game Kinect Sports.

 

Het nieuwe logo van rare