Halo: Reach bundel bevestigd, Forge 2.0 en Firefight aangekondigd

Bungie heeft wat grote onthullingen gedaan tijdens hun Comic-Con panel deze ochtend.

Ten eerste hebben ze een Halo: Reach 360 Slim bundel bevestigd. Daarin zal een 250 GB Xbox 360 slim zitten, Halo: Reach, twee draadloze controllers en alle kabels natuurlijk. Daarnaast heeft de Xbox 360 een behuizing in de Halo: Reach stijl. De bundel komt 14 september uit en gaat $400,- kosten. In Groot-Brittannië is deze bundel verkrijgbaar bij Game en GameStation winkels voor 249 pond. Of deze set via de reguliere kanalen in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend.

Firefight komt terug en ze hebben de modus wat verbeterd. In een nieuw game-type genaamd "Gruntpocalypse" moet je strijden tegen alleen maar grunts. Ook is er nu een "Versus Firefight" waar je ook als de Covenant tegen de Spartans kunt strijden. Maps in Firefight komen weer uit de campaign. Ook is er een nieuw voertuig gespot, een soort vorkheftruck.

En tenslotte wordt Forge 2.0 geïntroduceerd. Forge 2.0 is werkelijk enorm. De modus die voor het eerst in Halo 3 voorkwam is op veel fronten verbeterd. Eerder leek Blood Gulch terug te keren, maar dat plaatje van Blood Gulch is eigenlijk veel meer. Er zijn veel meer opties, tools, verbeteringen en er is gewoon zoveel meer dan in Forge 1.0. In het onderstaande vidoc van Bungie wordt alles uitgelegd.

Halo: Reach komt uit op 14 september voor de Xbox 360.