Sony: 'Met 3D presteer je beter'

Sony zet hoog in op 3D-technologie. Killzone 3, LittleBigPlanet en Motorstorm: Apocalypse zullen 3D ondersteunen, mits je een 3D-capable TV hebt. Volgens Sony is 3D niet zomaar een gimmick; het concern beweert dat je beter in-game gaat presteren.

Tijdens een presentatie gisteren op de Develop Conference zei Sony Computer Entertainment Europe's Mike Hocking dat je bij racegames bijvoorbeeld een 'compitatieve voorsprong' zal krijgen door 3D te gebruiken."Je kan de bochten en remafstanden beter inschatten, net als de positie van de auto. Ook de snelheid ten opzichte van andere auto's en de track is makkelijker te zien."

Mike Hocking is overtuigd van de kracht van 3D en vindt dat je het niet mag onderschatten: "Met 3D hebben je hersenen meer visuele data om te verwerken omdat er meer te zien is, zoals diepte. Zo kunnen spelers dat gebruiken en beter presteren dan voorheen."

Niet alleen bij racegames hebben spelers voordeel volgens Hocking; Bij Killzone 3 is het makkelijker om de afstand tot het doelwit op te merken en krijg je meer het gevoel er middenin te zitten. Ook LittleBigPlanet 2 zal profijt hebben van 3D, al is het maar om te voorkomen dat men naast een platform springt.

Hocking beweert dat vooral de hardcore gamers hier hun voordeel mee zullen halen. "Met racegames krijg je betere rondetijden, en met shooters meer kills." Sony en Hocking zijn het erover eens: "3D is here to stay."