Kinect werkt ook zittend

Microsoft heeft verklaard dat Kinect absoluut in staat zal zijn om een speler te herkennen die zit. Er was nogal wat onduidelijkheid over of je bij de Kinect per se moest staan om er gebruik van te kunnen maken, maar met dit statement hoopt Microsoft een antwoord op deze vraag te geven. "Kinect kan zittend gebruikt worden als een ervaring ontwikkeld is, die ervan uit gaat dat je erbij zit", aldus iemand van Microsoft.

Wat betreft software die inderdaad ontwikkeld is vanuit de gedachte dat je erbij zit, verwees Microsoft naar het navigeren via het Dashboard en andere applicaties als ESPN, Zune en Video Kinect als 'ervaringen waarbij we verwachten dat mensen erbij zitten'.

Microsoft sloot zijn mededeling af met dat wat ze op de E3 hebben laten zien slechts het topje van de ijsberg was en dat het natuurlijk zal zijn voor Kinect-games om spelers van de bank te krijgen: dansend, rennend, ontwijkend, buigend en trappend. Maar men zal dus ook gewoon andere games en applicaties zittend kunnen besturen.

Goede zaak. Zittend gamen gaat namelijk heel groot worden in 2011.

Kinect