[E3] Persconferentie Microsoft Live-blog

De persconferentie van Microsoft op de E3 in Los Angeles zal om 19:00 beginnen. Bij FOK!games zullen we jullie op de hoogte houden van de grootste aankondigingen en gebeurtenissen die plaatsvinden. Elke één á twee minuten zal dit nieuwsbericht worden geupdatet met nieuwe informatie. Hou dit bericht dus in de gaten!

[18:35] De persconferentie zal snel beginnen. Zo vlak van te voren is FOK!games benieuwd wat jullie er van verwachten. Zal Kinect veel getoond worden? Zullen we Gears of War 3 zien en hoe zit het met Fable 3?

[18:43] De conferentie is uitgesteld tot 19:30... We hebben dus iets meer tijd om een extra biertje te pakken.

[19:31] En de persconferentie van Microsoft is van start gegaan.

[19:32] Er is een trailer te zien van Call of Duty: Black ops. Veel explosies, een donkere voice-over en natuurlijk veel actie.

[19:34] We gaan terug naar het podium waar Mark van Treyarch ons begroet en het gaat hebben over Call of Duty: Black Ops

[19:36] De game wordt op het podium gespeeld. We kruipen door een donkere tunnels waar we teamgenoten tegenkomen.

[19:38] Er vinden hevige vuurgevechten plaats waarna we naar buiten gaan en een helikopter zien. We gaan deze innemen en zullen er zelfs een stukje in mogen vliegen.

[19:41] De actie in de heli is spectaculair te noemen. Wij moeten vliegen, andere soldaten in de heli schieten en natuurlijk worden we beschoten door tegenstanders.

[19:43]De demo is klaar en Don Mattrick komt op het podium. Alle DLC packs van de game komen als eerste uit op Xbox 360, en daarna pas op PC en PS3.

[19:44] Matt zegt dat je voor alles bij de Xbox 360 moet zijn. Films, muziek en games en ervaringen zoals Kinect.

[19:45] Hideo Kojima, maker van Metar Gear: Rising komt op en we krijgen gameplay van de game te zien. Hij stelt ons voor aan de nieuwe producer van de game met een ontzettend moeilijke naam.

[19:46] We zien de game voor het eerst, met natuurlijk veel actie met Raiden in de hoofdrol met zijn zwaard.

[19:47] De game is duidelijk een action-game geworden waarin we alles kapot kunnen gaan slaan met ons zwaard.

[19:49] Phil Spencer komt op. Hij heeft het over Master Chief en Markus Phenix als belangrijke figuren en praat over hoe belangrijk de exclsieve games zijn voor het platform.

[19:50] Alles wat we vanaf nu zien zal exclusief zij voor de Xbox 360.

[19:51] Cliffy B komt op en we krijgen voor het eerst Gears of War 3 te zien in een vier-speler co-op. We zien nieuwe vijanden en de nieuwe vrouwelijke soldaat.

[19:52] Natuurlijk zien we veel actie met veel explosies en we zien hoe de vier spelers samenwerken.

E3

[19:55] Na de actie-volle demo van Gears of War 3 komt Peter Molyneux het podium op die het natuurlijk gaat hebben over Fable 3.

E3

 [19:56] Volgens Molyneux wordt de game natuurlijk briljant met een geweldig verhaal en Engelse humor. De wereld wordt nog leuker met meer keuzes die je moet maken als leider van het volk.

E3

[19:57] We zien een trailer waarin we de hond wederom terug zien keren.

[19:59] We krijgen een nieuwe game voor de Xbox 360 genaamd Codename Kingdoms van Crytek waarin we een soldaat zullen spelen met een groot zwaard.

[20:00] En dan nu één van de grootste game-series allertijden: Halo. Er zijn enorm veel games verkocht en enorm veel uren in de online multiplayer gestoken. Man van Bungie komt op en gaat ons natuurlijk Halo: Reach laten zien.

E3

[20:01] Tijdens de demo zien we hoe de Covenant de planeet aanvallen en wij gaan ze natuurlijk te lijf.

E3

[20:06] We krijgen Kinect te zien. We zien hoe je door te zwaaien in kunt loggen en het systeem dus je gezicht herkent. Je kunt door het menu scrollen met je hand en met je stem.

E3

[20:08] Volgens de presentator is het bedienen van movies met Kinect makkelijk door je handen te gebruiken of te praten.

[20:09] We luisteren naar Justin Bieber... Justin freaking Bieber!!?!

[20:11] Windows mobile 7 zal verschijnen waarin je alles van Xbox Live, zoals avatars, mee kunt nemen.

[20:12] Kinect zorgt er ook voor dat je met anderen kunt communiceren.

[20:13] Er wordt getoond hoe je met Kinect kunt communiceren met anderen mensen via MSN.

[20:14] Je kunt samen dezelfde video bekijken en door Kinect met elkaar praten.

[20:15] Kinect zal je volgen als je beweegt voor de camera zodat je altijd voor de camera in beeld bent.

[20:16] Video Kinect komt ook naar MSN zodat je er ook zonder een Xbox 360 gebruik van kunt maken en samen video's sport en series kunt bekijken.

[20:16] We krijgen een trailer te zien van verschillende sport-competities die allemaal via Video Kinect te zien zullen zijn. De ESPM komt exclusief naar de Xbox 360.

E3

[20:18] Twee sportpresentatoren praten over de ESPN die naar de Xbox 360 komt en maken een mooie sneer naar het Engelse voetbalelftal.

[20:19] Je kunt niet alleen de games bekijken maar ook terugspoelen en je kunt een team kiezen waarvoor je wilt zijn. Ook kun je trivia-vragen beantwoorden om te laten zien dat je meer weet dan je vrienden.

E3

[20:22] Ze verlaten het podium maar we krijgen te horen dat Gold-members deze service gratis krijgen.

[20:23] De man, waarvan we allemaal de onderkant van zijn schoenen hebben gezien op de vorige E3, komt verder praten over Kinect.

E3

[20:24] We krijgen een presentatie te zie van zes games die voor Kinect gaan verschijnen op het moment dat het apparaat uitkomt.

[20:25] We zien een meisje spelen met een tijger door hem te aaien en tegen hem te praten. Hij luistert naar wat ze zegt en doet haar na.

E3

[20:27] De game heet Kinecimals. Je kunt er veel ontdekken zoals veel verschillende spelletjes.

[20:27] Na Wii Sports, nu ook Kinect Sport

[20:28] Twee mensen spelen op het podium de game. Ze beginnen met hordelopen.

[20:29] Je kunt je Avatar als sport-ster gebruiken. We zien een trailer met de verschillende sporten die we kunnen doen zoals voetbal, bowlen, speerwerpen, verspringen, tafeltennis, boksen en volleybal (en natuurlijk hordelopen)

[20:31] Racen met Joyride

[20:32] We zien een demo waarbij we over de baan scheuren in een auto door de beweging van het stuur na te bootsen met je handen en 'turbo, turbo' te roepen.

E3

[20:33] We zien nu een game die nog het meeste lijk op een soort Wipeout. De game heet Kinect Adventure waarbij je obstakels met je hele lichaam moet ontwijken.

[20:34] Tijdens het spelen zijn er actie-foto's gemaakt die je kunt bewaren en posten op Facebook en andere websites.

[20:36] We stappen in een ronde boot en gaan een waterval af. Door te springen moet je zoveel mogelijk objecten verzamelen.

[20:37] Veel publishers zijn bezig met Kinect. We zien een trailer van een fitness-game van Ubisoft genaamd Your Shape: Fitness Evolved

E3

[20:39] Live, on-stage, wordt een demo uitgevoerd van de game.

[20:40] Haar lichaam wordt gescand in de game en de game stelt een schema voor je op.

E3

[20:43] We zien een hoop verschillende activiteiten die je uit kunt voeren in de game.

E3

[20:44] In de coolingdown gaat het er een stuk rustiger en 'meer zen' aan toe.

[20:45] Harmonix. Zal het Rock Band 3 zijn? Nee! Het is Dance Central waarbij je de dansers op het scherm na moet doen.

E3

[20:47] Alex Rigoplolous (Harmonix) komt op het podium die blij is met Kinect omdat ze eindelijk een goede dans-game kunnen maken.

[20:48] Muziek van Lady Gaga, No Doubt en The Beastie Boys zitten in de game en er zitten een hoop moves in de game.

[20:49] Er is een mode genaamd Break it Down waarin alle moves worden uitgelegd.

 E3

[20:50] 4 november verschijnt Kinect in de VS en Europa zal snel volgen.

[20:51] Alle Xbox 360's kunnen van Kinect gebruik maken.

[20:51] In a Galaxy, far, far away, komt een Star Wars game voor Kinect.

E3

[20:52] Forza Motorsport 3 is het volgende dat wordt besproken. Met Kinect kun je de game besturen en kun je je hoofd gebruiken om door bochten heen te kijken.

[20:54] Het is ook mogelijk om rond je auto te lopen door middel van Kinect en bepaalde delen van de auto te highlighten om ze zo nog beter te bekijken.

E3

[20:59] Microsoft komt met iets nieuws, baanbrekends: Een nieuwe look voor de Xbox 360 met ingebouwde WiFi, ready voor Kinect en het belangrijkste: stiller. Hij verschijnt vandaag al voor dezelfde prijs als de oude.

[21:00] MS doet een Oprahtje: Iedereen in de zaal krijgt een gratis nieuwe Xbox 360.

[21:00] De presentatie is klaar. Iedereen gaat zijn Xbox 360 ophalen en wij van FOK! zijn morgen terug met de live-blogs van Nintendo en Sony.