Killzone 3 aangekondigd, details en scans stromen binnen

Begin vorig jaar verscheen het langverwachte Killzone 2 voor de Playstation 3. Dit paradepaardje van Nederlandse developer Guerrilla werd goed onthaald door de pers vanwege de intense singleplayer en sterke multiplayermodus. Vandaag is Killzone 3 officieel aangekondigd.

In de nieuwste uitgave van Gamepro staat een artikel over Killzone 3 inclusief screenshots. Hier enkele details op een rij:

- We zullen te zien krijgen dat de Helghast toch nog wel iets menselijks in zich hebben. We krijgen wat meer van hun cultuur te zien en horen ze zelfs hun eigen taaltje spreken.
- Het gevoel dat je ver weg van thuis bent en flink in de minderheid bent tegenover personen die je dood willen hebben zal sterk aanwezig zijn.
- In de screenshots zijn jetpacks te zien, welke we zelf ook mogen gebruiken. De jetpack zal een stuk flexibeler aanvoelen dan soortgelijke machines in andere games.
- Er zullen levels aanwezig zijn in arctische omgevingen.
- ISA Captain Narville zal gered moeten worden in een missie.
- De game zal speelbaar zijn in 3D door 3D-brillen te dragen.
- De combat zal vrijwel ongewijzigd blijven, maar de hand to hand combat zal uit combo's bestaan die je uit kunt voeren.
- De schaal van Killzone 3 is groter dan zijn voorgangers.
- Een nieuw wapen, de Wasp, zal een serie aan raketten afvuren.
- De game zou al in een ver voltooid stadium zijn

Meer details wil de Gamepro nog niet met ons delen. Wij gaan er vanuit dat Sony Killzone 3 mee zal nemen naar de E3 om ons weg proberen te blazen met de eerste beelden van de game. Tot die tijd moeten we het doen met de scans van het artikel, welke hier te vinden zijn.