Bèta Starcraft II eindigt 31 mei

Blizzard Entertainment heeft via haar officiële fora laten weten dat de eerste fase van de bèta-test van Starcraft II: Wings of Liberty op 31 mei wordt beëindigd. De gamestudio achter de grootste strategiegame aller tijden laat echter weten dat de test enkele weken voor de lancering opnieuw opgestart zal worden.

Gedurende de weken van afwezigheid voert Blizzard aanpassingen door aan de hardware en de software die de bèta-test mogelijk maken. Wanneer de tweede en laatste fase van de bèta-test ingaat, heeft Blizzard Entertainment nog niet bekendgemaakt.

StarCraft II - Terrans: Wings of Liberty heeft de Terrans, ofwel de mensen, als middelpunt. In dit verhaal wordt hun positie binnen het universum en hun strijd tegen de Protoss en de Zerg belicht. Deze andere twee partijen krijgen nog hun eigen uitgave van de game. Blizzard Entertainment wil dat de speler in elk van de drie Starcraft II-spellen sympathie krijgt voor de betreffende partij.

Starcraft II: Wings of Liberty is het eerste deel uit de Starcraft II-trilogie. Het langverwachte vervolg op de strategiegame uit 1998 ligt vanaf 27 juli in de winkels. Na de release van 'Starcraft II: Wings of Liberty' zullen binnen 18 maanden de andere twee delen uitkomen: Heart of the Swarm en Legacy of the Void.

Bèta 'Starcraft II' eindigt 31 mei
Bèta 'Starcraft II' eindigt 31 mei (Foto: Novum)