Bungie sluit deal met Activision

Bungie kennen we natuurlijk allemaal als ontwikkelaar van de Halo-franchise. Na jaren lang een first party-ontwikkelaar van Microsoft te zijn staat Bungie sinds 2007 weer op eigen benen. In die tussentijd maakte Bungie Halo 3: ODST en is het momenteel bezig met de productie van Halo: Reach. Vandaag maakten Bungie en Activision bekend dat ze overeenkomst hebben gesloten. Deze overeenkomst gaat ervoor zorgen dat Bungie de komende tien jaar voor Activision multiplatform games gaat maken.

Het gaat hier niet om een game uit het Halo-universum, omdat de rechten van die franchise nog altijd bij Microsoft liggen. Het zou gaan om een ‘next big action game universe’. Bungie is zelfs al negen maanden bezig met een nieuwe game voor Activision. Activision krijgt de exclusieve wereldwijde rechten van alle aankomende games van Bungie’s nieuwe franchise. Deze games zouden op verschillende platformen en systemen uit moeten komen. Bungie zelf blijft onafhankelijk en zal gewoon games kunnen blijven maken voor andere uitgevers.

Volgens Activision is deze overeenkomst een verbreding voor de wereldwijde ontvangst van de game, omdat het nu zo breed mogelijk aangeboden kan worden met de ondersteuning van Activision. Meerdere details over de game die deze samenwerking voort moet gaan brengen zijn niet bekend. Bungie’s Halo games hebben al zo’n anderhalf miljard dollar opgebracht.

Bungie

Wat zal het toch voor spel worden die Bungie maakt voor Activision?