Dief betrapt op het stelen van een game in ontwikkeling op PAX East

PAX East is één van de grote gameconventies georganiseerd door de mannen achter Penny Arcade. Deze gasten hebben het ondertussen zover geschopt dat ze het niet meer redden met een enkele conventie en hebben daarvoor meerdere conventies verspreid over verschillende locaties op verschillende momenten in het jaar.

Een deelnemer van de conventie heeft geprobeerd “Breach”, een spel in ontwikkeling door Atomic Games voor Xbox Live Arcade te stelen. Hij verbond zijn laptop met een Xbox waarop een niet-complete versie van het spel stond, die gebruikt werd om te laten zien hoe ver de ontwikkeling van de game gevorderd was. Hij werd betrapt en is dan ook opgepakt. Zijn Xbox360, PSP, DS en XMP3 zijn in beslag genomen, omdat hij daar illegale aanpassingen aan had gedaan. Verder heeft hij vier uur in de cel doorgebracht.

Later werd bekend dat de verdachte (Justin D. May) niet is komen opdagen toen hij voor moest komen. De slimmerd was wel even te vinden op Xbox Live toen hij een potje Modern Warfare 2 speelde. Toen contact met hem werd gemaakt ging hij offline. Als de jongen alsnog wordt gevonden en veroordeeld kan hem een vrij forse boete en mogelijk een gevangenisstraf van maximaal van vijf jaar te wachten staan.