Sharp werkt aan schermen Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS, die gisteren is aangekondigd, zal gebruik maken van een speciaal 3D-scherm gemaakt door Sharp. De Japanse nieuwsdienst Asashi meldt dat de 3DS gebruik zal maken van een zogeheten 'parallax barrier LCD'. De samenwerking tussen Sharp en Nintendo wordt ook aangehaald door de Amerikaanse krant de New York Times.

'Parallax barrier LCD' maakt het mogelijk om driedimensionale afbeeldingen te creëren zonder dat de kijker een speciale bril nodig heeft. Deze technologie is uitermate geschikt voor draagbare apparaten en in mindere mate voor televisies. Alleen de persoon die recht voor het apparaat zit, kan de ervaring optimaal ondergaan.

Sharp werkt sinds 1992 aan de ontwikkeling van 3D-schermen, en in 2002 kwam een eerste versie op de markt. Deze werd verwerkt in het scherm van een mobiele telefoon. Inmiddels heeft Sharp een scherm ontwikkeld dat geschikt is voor één gebruiker en stante pede kan wisselen tussen een 2D- en een 3D-beeld.

De Japanse financiële krant Nikkei weet bovendien te melden dat de schermen qua grote vergelijkbaar zullen zijn met die van de Nintendo DSi, iets meer dan acht centimeter in doorsnede. Bovendien vult Nikkei dit gerucht aan met de mededeling dat de Nintendo 3DS waarschijnlijk een of misschien zelfs twee besturingspookjes zal krijgen, alsmede een trilfunctie en een bewegingssensor.

Officieel heeft Nintendo niets bekendgemaakt over een samenwerking met Sharp. Ook Sharp heeft nog geen uiting gedaan over een eventuele betrokkenheid bij de Nintendo 3DS.

Sharp werkt aan schermen 'Nintendo 3DS'
Sharp werkt aan schermen Nintendo 3DS

Submitter:  Bron: Novum