EA: niet betalen voor uitgebreidere demo's

Electronic Arts wil, zoals ieder ander bedrijf, gaan groeien. Eén van de plannen is om mensen te laten betalen voor demo’s.  Ze begrijpen dat de consument hier niet zomaar geld voor gaat neertellen dus gaan ze de demo’s zover uitbreiden dat het in hun opinie gerechtvaardigd is.

Het grote bedrijf gaat het “premium downloadable content” noemen en is van plan dit product te gaan verkopen op het Playstation Network en Xbox Live voor een prijs tussen de $10 en $15. Hierna zal het volledige spel verkocht worden voor de volle prijs.

Dit vertelde het bedrijf aan analist Pachter. Ook meldde de huidige CEO dat het bedrijf onder hun verwachtingen heeft gepresteerd de afgelopen jaren en ze hopen dat deze plannen verbetering zullen brengen. Wat is jullie mening hierover? Zit de consument te wachten op zo’n bedrijfsstrategie?

Update:

EA heeft inmiddels aangegeven dat bovenstaande niet waar is. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe strategieën waaronder ook voor downloads, maar hieronder valt niet het betalen voor traditionele game demo's", zo liet EA weten.