'EA Sports sleept makers South Park voor rechter'

De makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone hebben er weer een rechtszaak bij. Volgens de Daily Informer wil EA Sports naar de rechter stappen wegens schending van auteursrechten. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van South Park, 'Sexual Healing', zit een parodie op Tiger Woods PGA Tour 11. De South Park-versie is meer een fighting game dan een golfspelletje, waarin je met Tiger Woods moet knokken tegen zijn vrouw Elin Nordegren. Dit natuurlijk allemaal gebaseerd op de recente gebeurtenissen rond de golfer. Alleen al in Amerika keken er bijna vier miljoen mensen naar deze aflevering.

Het was al even bekend dat Tiger Woods gepersifleerd zou worden in South Park, maar niet dat het spel van EA Sports hierbij betrokken zou worden. Volgens een bron van de Daily Informer werd de top van EA Sports vlak na het uitzenden van de aflevering bij elkaar geroepen, waaronder Peter Moore. "De afdeling marketing van EA Sports was al een beetje zenuwachtig voor de uitzending, maar nu maken ze zich grote zorgen. Ikzelf vond de aflevering erg grappig, maar er zijn zeker een aantal auteursrechten geschonden die afgehandeld moeten worden", aldus die bron.

De aflevering van South Park is vanaf 5 april in Nederland te zien. De echte versie van Tiger Woods PGA Tour 11 komt deze zomer uit voor XBOX 360, PlayStation 3 en Wii.

Update: EA heeft inmiddels officiëel ontkend dat ze de makers van South Park gaan aanklagen.

Tiger Woods in South Park
South Park-parodie op Tiger Woods PGA Tour 11