Bad Company 2 geteisterd door connectieproblemen

Bad Company 2 heeft sinds zijn release hardnekkige connectieproblemen. De nieuwe Battlefieldgame heeft te kampen met Punkbusterdisconnections, EA-server downtime en een gebrekkige serverbrowser. Spelers worden tijdens het spel ingelicht door EA over dat men op de hoogte is van de problemen en momenteel aan een oplossing werkt.

Hoewel er vandaag nog gemeld was dat de PC het grootste aantal BC2 spelers heeft in vergelijking met de consoles, zitten zij ook met de grootste problemen (hoewel er op consoles ook meldingen zijn). Bij het laden van een serverlijst moet de speler niet alleen erg lang wachten, maar ook het joinen van een spel is moeilijk vanwege wegvallende verbinding met de desbetreffende server. Mocht je uiteindelijk wel in een server terechtkomen, dan kun je moeilijk je eigen ping achterhalen en heb je kans door Punkbuster (het in-game anticheatprogramma) zonder reden uit het spel gezet te worden. Uiteindelijk bestaat er ook nog een kans dat de EA Masterservers down zijn, waardoor er helemaal niet online gespeeld kan worden omdat inloggen onmogelijk is.

De problemen zijn omstreden omdat EA een maand voor release een (semi-)closed beta voor PC heeft georganiseerd, om de connectie en masse te testen. De bugs van de beta waren hetzelfde als waar men nu mee temaken heeft, maar blijkbaar heeft het niet veel uitgemaakt. Op de Steamforums ondertussen wordt ondanks de heftige moderatie hard geklaagd over de problemen. EA raad spelers aan om de Battlefield: Bad Company 2 BETA te deinstalleren, de oude versies van Punkbuster te verwijderen en de nieuwe versies handmatig te updaten.