Sony koopt LittleBigPlanet developer

Sony is weer een sterke ontwikkelstudio rijker. Sony had al Naughty Dog en Insomniac Games ingelijfd. Nu kan Media Molecule bij het rijtje worden toegevoegd.

De ontwikkelaar van LittleBigPlanet is nu ook onderdeel van Sony Worldwide Studios. Sony beschrijft de deal als een strategische zet om goede spellen veilig te stellen voor huidige en toekomstige PlayStation platformen.

"Sinds de start van Media Molecule hebben we een unieke relatie met SCE. In de loop van de jaren hebben zij consequent blijk gegeven van hun toewijding aan creatieve spellen en aan Media Molecule. Niet alleen door hun steun aan het bedrijf, maar ook hun bereidheid om risico's te nemen met onze, vaak ongebruikelijke, aanpak en ideeën", aldus Alex Evans, mede-oprichter van Media Molecule.

Media Molecule, gevestigd in Surrey in Engeland, is de bekroonde ontwikkelaar van LittleBigPlanet, een van de best verkopende titels voor PS3, een spel dat meer dan 90 prijzen heeft gewonnen. Er zijn ondertussen al twee miljoen levels gemaakt door de gebruikers. Of er ooit nog een vervolg komt wilde men niet zeggen.

Media Molecule logo