Blur gaat gebruik maken van Twitter

Blur is een racegame waarin je in de stijl van Mario Kart (en zijn ontelbare klonen) power-ups kunt verzamelen om de jezelf te helpen als eerste de eindstreep te bereiken. Het verschil is dat de game gevuld is met fotorealistisch auto’s en tracks. De tracks zijn gebaseerd op echt bestaande steden, zoals Los Angeles (VS), San Francisco (VS), Hackney (GB) en Barcelona (SP).

Blur zal te spelen zijn op de PC, Xbox360 en de PS3 en zoals de meeste wel zullen weten is het sinds kort ook mogelijk om net als met je PC te twitteren via deze consoles. Blur gaat gebruik maken van deze functionaliteit. Via tweets kunnen geïnteresseerden bijhouden hoeveel overwinningen je hebt behaald, hoeveel fans je hebt verzameld, welke auto’s je hebt vrijgespeeld, wat je leaderboard rank is en ga zo maar door.

Mensen die veel gebruik maken van Twitter zullen hier heel blij mee zijn. De vraag is of de rest van de gamers überhaupt de behoefte heeft alle game wissewasjes met heel de wereld te delen? Laat staan dat ze geïnteresseerd zijn in alle game gerelateerde informatie van een ander.