'Battlefield 3 gaat knallen'

Voormalig DICE CEO Fredrik Liliegren heeft een tipje van de sluier opgelicht over de ontwikkeling van Battlefield 3. Volgens Liliegren zal Battlefield 3 mensen compleet wegblazen. Voordat hij voor Antic Entertainment ging werken heeft hij een groot deel van de ontwikkeling van BF3, die niet eens officieel is aangekondigd, meegemaakt.

'Ik weet wat er op PC-gebied gaat gebeuren voor Battlefield 3, en na drie jaar hebben ze dat nog steeds niet aangekondigd. Ik heb een non-disclosure agreement getekend, dus ik mag niet zeggen wat. Maar ik weet dat het niet niks zal zijn'. Aldus de enthousiaste maar vage Liliegren. 'Het zal in ieder geval iedereen wegblazen.'

Liliegren wil ook zeggen dat de aankondiging en release ongeveer dezelfde impact zal hebben als Modern Warfare 2. Hij wijst er wel op dat ze amper iets met elkaar gemeen hebben qua ervaring.

Voor DICE is het ongetwijfeld een druk jaar. Battlefield: Bad Company 2 is om de hoek (volgende week), en er kan voorzichtig aangenomen worden dat de aankondiging van BF3 niet zo heel ver weg is.

BF3

Games aankondigen is voor watjes.