Heavy Rain geband in de woestijn

Heavy Rain is officieel verboden in de Verenigde Arabische Emiraten. In een officiële reactie van Sony wordt bevestigd dat het spel verboden is door de Nationale Media Raad in het land.

In de verklaring van Sony staat dat de game een 18+ PEGI rating kreeg in Europa. Dit omdat het spel een echt volwassen ervaring geeft en die rating vooral te maken had met de bloedige inhoud en de naaktheid in het spel. De verklaring voegt eraan toe dat het spel niet opzettelijk controversieel is gemaakt. En dat men ook niet op zoek was naar extra sensatie. De inhoud van het spel is in overeenstemming met een mainstream Hollywood-thriller volgens Sony.

Sony geeft geen officiële uitleg over het verbod in de VAE, hoewel bovengenoemde waarschijnlijk hier iets mee te maken heeft. Eerder dit jaar werd het spel Darksiders ook al in het land geband. Door deze eerdere ban is het spel Dante's Inferno niet uitgebracht in de VAE, omdat de inhoud eenzelfde lading heeft als Darksiders en dus ook een ban zou hebben gekregen.

Origami
Dan maar wat anders gaan vouwen