"Halo: Reach wordt best verkochte game 2010"

Dit jaar komen er voor alle platforms wel een aantal grote titels uit. Games zoals God of War III, Gran Turismo 5, Alan Wake, Halo: Reach en Super Mario Galaxy 2 kunnen waarschijnlijk stuk voor stuk rekenen op miljoenenverkopen. Maar op de vraag welke game nu uiteindelijk de best verkochte game uit 2010 zal gaan worden gaf analist Michael Pachter als antwoord Halo: Reach. Hoewel een aantal Nintendo titels wellicht ook veel over te toonbank zullen gaan door de grote installed base van de Wii zullen deze net als een nieuwe Call of Duty toch niet de aantallen van Halo: Reach evenaren.

Als tweede gaat Pachter in op de geruchten dat Natal uiteindelijk in de winkels zo'n $150 gaat kosten. In het verleden zijn accessoires zoals de WiFi-module en de harddisk vrij prijzig geweest, dus het zou goed kunnen dat Natal ook een fors prijskaartje krijgt. Echter, Pachter geeft aan dat Natal dermate belangrijk voor Microsoft gaat worden dat ze Natal waarschijnlijk tegen of zelfs net onder de kostprijs gaan verkopen, zo tussen de $50 en $80.

Wat denken jullie over de verwachtingen van deze professionele analist? Gaat Halo: Reach inderdaad de ranglijsten aanvoeren in 2010?

Michael Pachter