Slechts 300 exemplaren van Ace Attorney in Benelux

Gisteren lieten we jullie een trailer zien van de nieuwe Ace Atoorney-spin-off Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth. Wij zeiden toen dat de game morgen op 19 februari uitkwam. Dit klopt gedeeltelijk ook, maar Capcom-distribiteur Brizamila heeft besloten de game niet uit te geven in de Benelux.

Dit betekent dus dat onder andere Bart Smit, Free Record Shop en Dixons de game niet zullen gaan verkopen. Toen er na gevraagd werd bij Brizamila werd duidelijk dat er nooit de intentie was de game hier uit te brengen. Veel Ace Attorney-fans zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn door dit besluit. 

"Wij gaan Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth niet in Nederland doen", bevestigt Robin Wolff van Brizamila tegenover [N]Gamer. "In de Benelux worden slechts 300 stuks verspreid door Global Distributie.[...] De DS is door de R4 niet langer levensvatbaar. Er wordt erg makkelijk over gedaan, maar wij durven geen risico meer te lopen op dit platform."

Volgens Brizamila is de grote boosdoener de piraterij die in de Benelux heerst. Het is dan ook onzeker of ze toekomstige games als Okamiden hier zullen uitgeven. 

"Als Nintendo niets doet, zullen de verkopen verder dalen en de prijzen nog verder onder druk komen te staan", zegt Wolff. Er is dan, op enkele uitzonderingen na, geen geld meer te verdienen."

Het lijkt erop dat alleen Intertoys een deel van de 300 exemplaren van de game zal verkopen, omdat zij een andere distribiteur hebben. Mocht je de game alsnog willen, dan stellen wij voor dat je morgen dus naar de Intertoys gaat. Of Capcom hier de juiste keuze heeft gemaakt valt te betwijfelen. Wat vinden jullie?