Update: Opvolger Nintendo DS al in handen van developers

Nintendo gaat de nieuwe DS onthullen tijdens het Game Developers Conference 2010 dat gehouden wordt van negen tot dertien maart. Een anonieme bron, werkend bij een grote uitgever, heeft dit gerucht de wereld in geholpen. Volgens de persoon zijn sommige ontwikkelaars al begonnen met nieuwe games voor het nog aan te kondigen platform.

Nintendo heeft natuurlijk al ontkennend gereageerd op dit gerucht. Toch geeft het te denken. Het regent de laatste tijd al geruchten. Meest opvallende staat in het laatste nummer van het Official Nintendo Magazine. Er staat een teaser naar hun volgende nummer, waarin het blad een grote onthulling zou gaan doen. Het blad komt uit op twaalf maart, tijdens het GDC dus.

Nintendo heeft uitnodigingen rondgestuurd voor het Q1 Media Summit evenement dat 24 februari in San Francisco zal plaatsvinden. Volgens de uitnodiging zal het een dag zijn vol presentaties, demo's en hands-on gameplay zijn. Zou het iets met hardware van doen hebben? Of zal dit media event in het teken staan van Super Mario Galaxy 2, de aangekondigde Zelda voor de Wii of Metroid: Another M? Hoe dan ook, Nintendo staat in de belangstelling de komende maand.

 

Update: Volgens CVG zal het apparaat niet tijdens de GDC onthuld worden. Hun bron zegt dat een prototype van het apparaat wel bij de Pokemon Company, de makers van de Pokemon reeks, ligt. Volgens de bron heeft het apparaat motion control, vergelijkbaar met de iPhone. Als dat zo is, kunnen we in ieder geval Pikachu verwachten, maar moeten we de DS dan weggooien om een Pokeball te simuleren?

 

Nintendo DS 2 mock up
Zou het er zo uitzien?