[X10] Fable III met de kerst en Alan Wake dit voorjaar

Vandaag vindt in San Francisco Microsofts eigenste feestje, de X10, plaats. Van te voren was al bekend dat op dit evenement een aantal aankondigingen gedaan zou gaan worden en inmiddels zijn de grootste naar buiten gebracht. Het gaat hier vooral om releasedata van een aantal exclusieve titels die dit jaar zullen verschijnen, en ook een paar van de grotere multiplayertitels.

De eerste aankondiging is dat na vele jaren van wachten we dit voorjaar eindelijk aan de slag kunnen met Alan Wake. Vanaf 18 mei zal de game in de Verenigde Staten in de winkels liggen, waarna Europa de 21e volgt. Er komt een mogelijkheid om de game te pre-orderen, waarbij je een bonuspakketje aan DLC krijgt. Hierin zitten dan zaken als een Xbox Thema en Avatarkleding.

Alan Wake

De tweede grote titel die een releaseperiode heeft gekregen is de RPG Fable III. Of dit de reden is dat we boos moeten worden volgens Molyneux laat Major Nelson niet weten. Wel zeker is dat met de feestdagen het derde avontuur los zal gaan in Albion.

Op dezelfde dag als Alan Wake zal nog een andere titel het daglicht aanschouwen. De sciencefiction-shooter Lost Planet 2 zal vanaf 18 mei in de Amerikaanse schappen liggen. Voor ons in Europa ligt hij er iets eerder dan Alan Wake, want de release zal overal ter wereld op hetzelfde moment plaatsvinden.

De laatste releasedatum die Microsoft onthuld heeft is die van zombieshooter Dead Rising 2. Deze titel zal 31 augustus in Amerika uitkomen, waarna Japan en Europa respectievelijk op 2 en 3 september zullen volgen. Voor Xbox 360-bezitters zal er tevens een exclusieve DLC-pack aangeboden worden bij de launch, met een missie die het verhaal overbrugt tussen de twee games. Deze zal verschijnen onder de naam Dead Rising: CASE ZERO.

Dead Rising 2

Voor de Xbox Live Arcade-fans waren er ook een paar aankondigingen. Zo zal Toy Soldiers de zogenaamde Xbox LIVE Arcade Block Party aftrappen op 3 maart. Dankzij dit evenement zullen in diezelfde maand nog drie andere games het levenslicht zien: Perfect Dark, Scrap Metal en Game Room.

Dit jaar is natuurlijk ook weer Halo-jaar, want Bungie lanceert de nieuwste Halo-game: Halo Reach. Vanaf 3 mei zal deze game een publieke multiplayer-bèta krijgen, waar je aan kunt deelnemen simpelweg door je disc van Halo 3: ODST te gebruiken.

De laatste aankondiging die Microsoft deed was de al eerder getoonde Final Fantasy XIII-bundel. Deze zal vanaf 9 maart in Amerika beschikbaar zijn voor het luttele bedrag van $399.

Halo: Reach