'Gamen gelijk aan training SAS'

Jim Wallace, hoofd van de Australische Christelijke Lobby, stelt in in een interview met de website GameSpot dat het spelen van games gelijk staat aan een training bij de Britse SAS. Zo leer je in een eenheid van de Special Forces net als in computerspelletjes 'te doden op commando'. Bij de SAS vindt hij dat geen probleem, bij games vormt het volgens hem echter een gevaar voor de samenleving.

"Ik denk dat je het met me eens bent dat de SAS een nuttige taak vervult als het gaat om terrorismebestrijding," zei Wallace. "Maar waarom laten we een gewone burger hetzelfde doen in games? Het heeft totaal geen nut om iemand zonder reden aan geweld bloot te stellen."

Wallace gaf toe niet bekend te zijn met de leeftijdsaanduidingen op games, terwijl zijn partij bijvoorbeeld geen problemen met 18+ films heeft. Dat ligt echter totaal anders: "Games zijn interactief en dit maakt het veel realistischer. Voeg hier constante herhaling aan toe en je hebt entertainment dat een gevaar voor de samenleving vormt", aldus Wallace.

'Gamen gelijk aan training SAS'