Sonic 4 sjeest in ouderwets 2D voorbij in korte trailer

Sonic-fans over de gehele wereld schreeuwden al jaren om een Sonic-spel die weer terug zou moeten gaan naar zijn originele roots en zoals al eerder gemeld hier op FOK!Games gaat dat ook binnenkort gebeuren met Sonic the Hedgehog 4. Hieronder de eerste teaser trailer van het spel, waar kort te zien is hoe het spel er uit gaat zien:

In een recent interview is bovendien meer informatie vrijgegeven over Sonic 4 door Ken Balough van Sega (Associate Brand Manager van de Sonic-reeks). Zo heeft hij bekend gemaakt dat het spel in 1080p resolutie zal draaien op de Xbox 360 en Playstation 3 en de beelden zullen hun ouderwetse stijl behouden, terwijl een hoop dingen wel in 3D zijn gerenderd. Oftewel, het spel zal dus niet volledig in de ouderwetse stijl gemaakt zijn, zoals bij Mega Man 9 en 10 en zal er dus mooier uit zien als op de Mega Drive/Genesis.

Alle ouderwetse moves en power-ups zullen terugkeren, zoals de spin dash en power sneakers, maar ook nieuwere moves zullen te gebruiken zijn, zoals de homing attack. Wellicht niet verrassend, maar het spel zal bij de Wii-versie en de PS3-versie gebruik maken van de extra motion-control mogelijkheden. Dit zal alleen nodig zijn op maar een aantal specifieke momenten in het spel.

Voor nostalgische fans onder ons die hopen dat de muziek vergelijkbaar zal zijn met de muziek van de eerste drie Sonic-spellen, belooft  Balough dat dit een evolutie zal zijn van de originele muziekstijl, die zowel nieuwe als oude fans zou moeten aanspreken.