Sony: 3D gaming door één firmwareupdate

Met de film Avatar lijkt het kijken van films in 3D dan eindelijk van de grond te komen. Jaren werd voorspeld dat dit de toekomst zou zijn, al zul je niet zo snel een TV aantreffen die 3D-beelden kan tonen omdat deze nog heel erg duur zijn. Mocht je toch zo'n TV hebben, dan kun je wellicht met de Playstation 3 binnenkort al gamen in 3D.

In Las Vegas worden de afgelopen dagen verschillende presentaties gegeven en nieuwe technologieën getoond op de CES. Hierbij staat 3D beeld centraal en zijn er verschillende games zoals Dark Void te spelen in 3D. Volgens John Koller van Sony is het erg gemakkelijk deze technologie te gebruiken op de Playstation 3. Het enige wat er moet gebeuren, is een firmware uitbrengen die dit mogelijk maakt.

Out of the box, with PS3, you don’t have to do anything. It’s gonna take just a simple firmware update which most people do regularly anyway, and that’s all it’s gonna take to accolade the PS3 to 3D gaming. It’s just a simple firmware update on the hardware.

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een televisie van een paar duizend euro en een modieus brilletje en dan kun je genieten van games in 3D. Wat denken jullie? Is 3D gaming de toekomst? Of zijn er andere dingen die veel belangrijker zijn?

Playstation 3 Slim