Eerste DLC Left 4 Dead 2 brengt oude bekenden met zich mee

Valve heeft vandaag de eerste DLC voor Left 4 Dead 2 aangekondigd. De DLC, met de naam The Passing, brengt de originele vier Survivors uit Left 4 Dead naar het zuiden van de VS om de cast van Left 4 Dead 2 te ontmoeten.

The Passing speelt zich af in een klein dorpje in het platteland van Georgia, vlak na de Dead Center-campagne uit Left 4 Dead 2. Naast de campagne en de nieuwe dialogen die daarmee komen, komen er ook nieuwe arena's voor de Survival, Versus en Scavenge-gamemodi en wordt er een nieuwe co-operatieve spelmodus geïntroduceerd. Daarnaast is er ook een nieuwe "uncommon common"-zombieklasse (zoals de clowns in Dead Carnival), een nieuwe handwapen en een nieuw schietwapen.

Of we Zoey, Bill, Francis en Louis in levende lijve tegenkomen is nog niet bekend, in het persbericht vermijdt Valve heel nauwkeurig iedere hint naar het een of het ander. Het zou dus net zo goed kunnen dat de nieuwe "uncommon common" de Left 4 Dead 1 Survivors zijn.

The Passing wordt komende lente verwacht, er is nog geen prijs bekend gemaakt en nog onbekend of op de PC betaald zal moeten worden voor de DLC.


De Survivors uit Left 4 Dead 1