Lesbisch stel geband van Xbox Live

De meeste van jullie zijn waarschijnlijk al op de hoogte dat hackers zonder pardon geblokkeerd worden van Xbox Live, maar dat Microsoft ook nogal zwart-wit te werk gaat bij het gebruik van hun gedragscode voor Xbox Live is misschien minder bekend.

Zo werd een lesbisch stelletje geblokkeerd van Xbox Live omdat ze in hun bio hadden staan:

"Lesbians from way back"

Letterlijk gezien mag het woord 'lesbian' dus niet gebruikt worden in je gamertag, noch in je biografie volgens de gedragscode van Xbox Live. En het gedeelde Xbox Live account werd dus ook zonder genade geblokkeerd voor deze twee meiden van de verkeerde kant. De twee lesbiënnes waren duidelijk nogal verrast toen hun dit overkwam en als reactie richting Microsoft wilden zij heel duidelijk stellen dat zij dit niet hadden ingevoerd om te provoceren:

I don’t feel as if I was even flaunting it. It was not in our gamer tag, it was in our bio and unless I am mistaken that is part of my bio!

Op zich maken deze meiden een heel gegrond punt, maar Microsoft is heel duidelijk over wat ze wel en niet toelaten op Xbox Live en 'lesbian' staat klaarblijkelijk in de zwarte lijst van woorden die onder geen geding gebruikt mogen worden. Net zoals bijvoorbeeld ProudToBeHetero of HeteroGamer niet gebruikt mogen worden als gamertag. Dat zij als lesbische meiden geen gebruik zouden mogen maken van Xbox Live is verder het punt niet, volgens Microsoft. Uiteindelijk bleek de ban ook maar voor 24 uur te zijn (heel waarschijnlijk hebben ze wel hun bio moeten aanpassen).