Mede-oprichters Rockstar beginnen eigen studio voor "vrouwengames"

Rockstar is een bekende en beruchte gamestudio, dat is duidelijk. Als ik de naam Rockstar hoor, moet ik vaak denken aan het doodrijden van prostituees, de Hot Coffee mod, en Jack Thompson, en ik denk dat ik niet de enige ben. Maar recentelijk lieten 2 van de 5 oprichters van Rockstar, Jamie King en Gary Foreman, weten dat ze een eigen studio beginnen: 4mm Games. We hoeven niet een spin-off van GTA te verwachten, de oprichters van 4mm Games laten weten de casual markt aan te willen snijden.

Op het moment is 4mm Games bezig met twee -nog onaangekondigde- games, deze willen ze uiteindelijk ook zelf uitgeven. De oprichters van 4mm Games hebben het roer omgegooid: we hoeven geen grote projecten voor de Playstation 3, Xbox 360 of PC te verwachten. 4mm Games gaat zich namelijk richten op de casual markt en wil voorlopig haar spellen uitgeven over internet, of bijvoorbeeld voor systemen zoals de iPhone. Het nieuwe bedrijf zal mikken op de nog "onvoorziene markten", zoals games voor vrouwen.

"the company’s online titles will likely be casual in nature and targeted at “super-underserved” markets like female gamers."

Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat je in de aanstaande games nog prostituees dood zal kunnen rijden.