Oud-spelers klagen Electronic Arts en Madden aan

In januari won een groep oud-American Football-spelers een rechtszaak tegen de NFL. Hier ging het er om dat in Madden-games van EA nog hun gelijkenis zat terwijl de NFL geen recht had om die deal te sluiten. De sportbond moest $28 miljoen ophoesten aan royalties, wat neerkomt op $14.000 per speler. Blijkbaar was dat voor de oud-spelers niet genoeg, want nu klagen ze ook Electronic Arts en oud-commentator John Madden aan. Ze vinden dat zij mede-verantwoordelijk zijn voor de fout die de NFL heeft gemaakt en eigen een schadevergoeding. Een van de aanklagers, Barry Perrish, denkt dat John Madden met pensioen is gegaan, mede omdat hij heel veel geld kreeg en de oud-spelers niks.

"In my opinion, Madden should have been included in our licensing suit against the NFLPA and so should EA. Madden's agent Sandy Montag boasts that he and Madden collected over [USD 100 million] in royalties while paying the retired NFL players used in those games absolutely nothing. Madden knows that the ugly truthful litigation is coming and is probably factoring that into his retirement.

De rechtszaak tegen de NFL krijgt overigens nog een staartje, de bond zelf is namelijk in beroep gegaan, maar dat vinden de spelers prima. Ze waren niet tevreden met de $28 miljoen, en Parrish hoopt dat in hoger beroep ze rond de $100 miljoen krijgen toegewezen. Hoeveel de spelers gaan eisen van John Madden en EA is niet bekend.