WiFi op je Xbox 360 hoeft niet duur te zijn

De Xbox 360 beschikt, anders dan de PlayStation 3 en Nintendo Wii, niet standaard over een WiFi-aansluiting. Er is wel de mogelijkheid om een losse add-on te kopen, maar die van Microsoft zelf kost je toch al aardig wat geld. De slimme mensen bij Gizmodo hebben uitgezocht hoe je nu allemaal WiFi op je 360 kunt krijgen, waarbij de kosten natuurlijk zo laag mogelijk blijven. Uiteraard vergelijken ze hierbij erg simpele methoden met de wat meer technische. Leuk voor de mensen met een laptop en een beetje geduld, je kunt gratis draadloos via WiFi op Xbox Live.

De eerste methode die bekeken werd is die van de add-on. Niet alleen kun je namelijk de first party add-on van Microsoft gebruiken, Linksys en Belkin hebben een add-on voor ongeveer dezelfde prijs. Interessanter is dat je ook de add-on voor de oude Xbox kunt gebruiken. Het voordeel bij deze is dat hij je geen USB-poort kost en een stuk goedkoper is dan de andere versies. Nadeel is dat hij wellicht niet in één keer gevonden wordt door je systeem, maar het werkt wel degelijk.




De methode die het goedkoopst is vereist iets meer technische skills en vooral meer geduld. Je kunt namelijk via een kabeltje de 360 aansluiten op je laptop of desktop. Als je PC en 360 wat ver uit elkaar staan en je hebt een laptop is dat de meest logische en draadloze optie. Nadat je de twee hebt verbonden kun je gewoon aangeven dat je de draadloze verbinding wilt delen. Helaas werkt dit op een Windows PC niet altijd even soepel. Het grootste gedeelte dient namelijk automatisch te gebeuren en dat gaat niet per se goed. Google kan daar een uitkomst bieden. Via een MAC gaat het allemaal wat makkelijker en zul je geen problemen tegenkomen.

Naast deze methoden is er ook nog een echt technische manier om het allemaal te regelen. Hiervoor moet je een nieuwe router aanschaffen, liefst een goedkope om de kosten te drukken, en die ga je dan herprogrammeren. Het doel is om er een flinke antenne van te maken die je kunt aansluiten op je Xbox 360. Je zult hiervoor eerst nieuwe firmware moeten installeren op je router. Over welke je moet hebben geeft Gizmodo je al wat advies. Na het installeren van de firmware zul je nog wat moeten tweaken aan de instellingen en klaar is kees. Het grote voordeel van het hacken van een router is dat je niet alleen klaar bent voor de Xbox 360, je hoeft ook niets meer te doen als er weer een opvolger is. Je hebt namelijk al een mooie antenne.

Wil je precies weten hoe je de WiFi op je Xbox 360 kunt krijgen en heb je geen zin om een standaard add-on te kopen? Kijk dan op Gizmodo en ga lekker wat tweaken. Met een beetje moeite ben je een stuk goedkoper uit dan je anders zou zijn.